vad är Bohr-modellen av atomen?

av atomen. Eftersom egenskaperna hos en atom typ bestäms huvudsakligen av atomnummer, kemiska isotoper har ungefär samma egenskaper. Massan av en neutron och elektron är lika med varandra. Eller masstal kan vara det övre vänstra atomsymbol. Du vet att du har 11 protoner eftersom atomnummer. Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Vad är Bohr-modellen av atomen?
vad är Bohr-modellen av atomen?

Ordet "atom" kommer från grekiskans "Atomos som betyder "odelbar". Dessa är partiklar som inte har någon kostnad. Atomer kan innehålla olika antal av de olika partiklarna, vilket ger dem olika egenskaper. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord. Hur det ser ut i det yttersta skalet är kemi, resten av atomens egenheter är fysik. Kärnan består inte bara av protoner, men neutroner. Utan kunskapen om att världen är uppbyggd av atomer vore det svårt för kemister att förstå och förklara sin omvärld. Exempel på olika atomslag är väte, kol, syre, järn och koppar. Det är viktigt att komma ihåg att en atom som helhet alltid är oladdad vilket innebär att alla negativa laddningar vägs upp av lika många positiva laddningar och vice versa. En atom är cirka 0, meter vilket är 10 till makten. I dagens modeller innehåller alla de hundra typer av atomer som forskarna känner till två viktiga delar; en atomkärna i mitten och ett antal partiklar (små delar) som kallas elektroner och som rör sig i mycket hög fart runt omkring den. Det finns bara omkring hundra olika sorters atomer, men dessa kan kombineras på nästan oändligt många sätt och bygger på så vis upp alla de miljoner och åter miljoner olika ämnen som finns i vår värld.

Kärnan består i sin tur av två typer av partiklar; protoner och neutroner. . Benämning på unika konstantsymboler i vissa programmeringsspråk,. Ibland använder man ordet grundämne i stället för atomslag.

Vad händer i stockholm 13 maj
Vad kostar tåget från malmö till köpenhamn
Vad är borat