ultra umeå busstider

brant stigning med den tunga packning bröt vi ihop i ett gemensamt skrattanfall och var tvungna att sätta oss i solen bland ärttörnen och fortsatte så att skratta. Hade på kvällen tidigare noterat att det såg blött ut med en del videsnår i de lägre regionerna längs den ordinarie stigen. Därefter blev det tre roddturer för att korsa utloppet av Miellädno. Det var en trevlig pratstund och vi önskade varandra God tur! Slätten visade sig vara ett gytter av sten, allt ifrån små bumblingar till ren blockterräng med ständiga skrevor, kullar och sänkor. Mätt och belåten axlade jag ryggan och begav mig iväg. Träffade flera vandrare, även luttrade sådana, som frusit på nätterna.

Ultra umeå busstider
ultra umeå busstider

Med tanke på hur vädret tedde sig under gårdagen utgick jag ifrån att dimman var lokal just i dalen. Mindes med ett stelt leende några hundra mygg som satt i tälttaket den gången. Jag vill inte göra toppturer om topparna inte är molnfria.

18/8 Skárja-Álggavágge-Álájávrre, 36 km, vaknade av flyktiga solglimtar genom tältduken. Ljuvlig kväll och stigen till Vaisaluokta var fin. 23/8 Kutjaure-Vaisaluokta, 16,3 km Ännu en kall morgon med bara någon plusgrad. De hette Susanne och Annelie. 21 september, 2018, vår vintertid börjar 1 oktober, snart är det dags för en ny tidtabell. För att runda av detta med packning och vikt väljer jag de kloka orden signerade Jörgen Johansson, författaren till böckerna om fjäderlätt vandring: Var och en bär vikten av sina egna val. Den förgrenade glaciärjokken var alldeles för strid att vada så det fick bli en lov för att ta mig över den långa hängbron i trä. Jag fick återigen användning av mina microspikes som jag trädde på skorna när det blev brant lutning på snöfälten. När middagen var intagen låg jag där i en varm puffig sovsäck, tittade på myggen som trampade omkring på utsidan av myggnätstaket, vindens kastbyar som slet tag i tältet och enstaka smatter från regn. Med min tidigare ryggsäck på 24 liter kunde jag bara ha erforderlig utrustning samt mat och energi för max fem dagar. Nå, det är alltid trevligt med möten även om man inte behöver stanna varje gång och prata. Men nu var det en så fin kväll att jag istället bestämde mig för att ta Nordkalottleden upp från Vaisaluokta och sedan lämna stigen och fortsätta upp på Boalnotjåhkkås bergsås för att få uppleva en fin kväll med varmt rött släpljus över topparna i Sarek.

ultra umeå busstider

Heroma Umeå
Cafe göteborg umeå
Umeå centrum presentkort saldo